Sinterklaas - gratis printable en 5 tips voor hulpsinterklazen

Met de gratis printable en tips maak jij er een mooie Sinterklaastijd van!

De pepernoten liggen al een tijdje in de schappen, de advertenties met speelgoed en aanbiedingen vliegen je om de oren en ook de kinderen beginnen alweer langzaam hyperactief te raken. Dat betekent maar één ding: Sinterklaas komt eraan! Met deze gratis printables en tips maak jij er dit jaar een succes van.

Om het aftellen naar de landelijke intocht en pakjesavond een beetje in goede banen te leiden heb ik al sinds het begin van Studio Thoés ieder jaar een gratis aftelkalender in de webshop staan. Het enige dat je zelf moet doen is ‘m uitprinten en ophangen. Daarna kunnen de kids vanaf 9 november een vakje inkleuren, een stickertje plakken of gewoon een kruisje zetten natuurlijk 🙂 Zo weten ze precies hoeveel nachtjes het nog slapen is tot één van deze twee spannende dagen.

Je kunt de aftelkalender ook gebruiken om aan te geven wanneer het schoentje gezet mag worden. Deze rondjes geef je dan bijvoorbeeld een kleur of voor de creatievelingen onder ons: je tekent er zelf een schoentje bij. Wil iedereen zijn of haar eigen aftelkalender? Je kunt het bestand gewoon meerdere keren printen 🙂 Handig als er een klein broertje of zusje is dat de hele poster meteen voor zichzelf probeert in te kleuren 😉

Nieuw – Gratis printable ‘Welkom Sint & Piet’ poster

Dit jaar is er een nieuwe gratis printable bijgekomen. Met deze ‘Welkom Sint & Piet’ poster zorg je er zeker voor dat de Sint en zijn Pieten jullie huisje niet voorbij gaat! Nadat de poster rijkelijk versierd is met jouw naam en eventueel nog leuke stickers en tekeningen, kun je de poster voor het raam hangen. Zo weten Sint en Piet 100% zeker dat jij in dit huis woont.

Er is een versie beschikbaar voor 1 kindje en een versie voor meerdere kindjes. Deze zijn in hetzelfde bestand te vinden, je hoeft dus maar één van de twee pagina’s uit te printen.

Gratis poster - Welkom Sint en Piet

5 Tips voor Hulpsinterklazen

Maak er een prachtige tijd van en maak de cadeautjes extra mooi met de leukste inpakmaterialen van Studio Thoés! Onderstaand deel ik nog een aantal leuke Sint-cadeau-tips met je:

 1. Een echte brief van Sinterklaas.. Wie wil dat nu niet?
  Schrijf (of typ om handschrift-herkenning te voorkomen..) een mooie brief aan de kinderen en sluit deze af met de enige echte rode lakzegel van Sinterklaas. Je kunt de randjes van de brief met een vlammetje afwerken voor het echte ouderwetse effect en de mondjes zullen open vallen van verbazing.
 2. Chocoladeletter als schoencadeautje
  Laat het cadeauzakje waarin de chocoladeletter zit personaliseren door mij. Ik schrijf de naam dan in mooie sierlijke letters op het cadeauzakje waardoor het een echt persoonlijk cadeau van de Sint en zijn Pieten is. Je shopt de gepersonaliseerde cadeauzakjes hier.
  De meeste normale chocoladeletters (Jumbo en Verkade heb ik getest) passen in het kleine zakje (15,5 x 22,5 cm). Weet je niet zeker of het past? Kies dan voor het grote zakje (21 x 29,5 cm).
 3. Cadeautjes inpakken
  Pak cadeautjes in met een mooi cadeaulint en een cadeaulabel en maak er een echt feestje van! De minikaartjes ‘Wie zoet is krijgt lekkers’ en ‘Liefs Sint & Piet’ zijn ook geschikt om als klein kaartje met envelopje bij een cadeautje te doen.
 4. Klein schoencadeautje
  Heb je een klein schoencadeautje of misschien wel een kleinigheidje voor Pakjesavond? Dan is de geschenkverpakking ‘voor jou, omdat je zo leuk bent’ een leuk idee. Je hoeft niet in de weer met een hele rol inpakpapier en plakband, je vouwt simpel de ronde hoeken om, stopt het cadeautje erin en sluit het doosje zo weer af.
 5. Sinterklaas vieren op afstand
  Helaas kunnen we niet altijd bij iedereen zijn tijdens deze gezellige feestdagen. Heb je er al eens over nagedacht om een cadeautje te versturen met de post en er een ‘openmaken op’ sticker op te plakken? Je kunt dan zelf op de sticker schrijven wanneer het cadeau geopend mag worden.
  Ik kan een cadeau natuurlijk ook direct voor je versturen naar de ontvanger. Geef mij in het opmerkingenveld bij het afronden van je bestelling dan even door welke datum/speciale dag er op de sticker mag komen. Ik schrijf dit er dan op met eventueel nog een mooie boodschap op een uitgekozen kaart erbij.

Voor meer inspiratie > volg Studio Thoés op FacebookPinterest of Instagram!